Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Der Spiegel: Amerikaanse beschuldigt Ronaldo van verkrachting

Een Amerikaanse vrouw die stelt dat zij negen jaar geleden is verkracht door Cristiano Ronaldo, stapt nu toch naar de rechter. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel.

Kathryn Mayorga, die nu 34 jaar oud is, zegt dat de verkrachting plaatsvond in een hotel in Las Vegas. Ze heeft Der Spiegel vorig jaar al verteld dat Ronaldo haar 375.000 dollar heeft betaald om het stil te houden, maar nu wil ze af van het zwijgcontract. Haar advocaat is een rechtszaak gestart tegen Ronaldo.

Football Leaks

Volgens Der Spiegel is Mayorga een zaak begonnen vanwege eerdere onthullingen van Football Leaks. In een (gehackte) e-mail aan zijn advocaat beschreef de aanvaller van Juventus de bewuste nacht. "Ze zei herhaaldelijk 'nee' en 'stop', maar ik wilde niet luisteren."

Der Spiegel heeft uitvoerig met de Amerikaanse gesproken. "Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had. Hij verontschuldigde zich en zei: 'ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die ene procent'", liet Mayorga optekenen.

Ronaldo ontkent

De 33-jarige Ronaldo, die in 2009 bij Real Madrid onder contract stond, ontkent de verkrachting en beweert dat de seks met wederzijdse instemming was. De Portugese stervoetballer heeft een advocaat in Duitsland ingeschakeld en klaagt het Duitse tijdschrift aan voor de publicatie.

"We zullen op alle mogelijke manieren compensatie claimen van het medium", schrijft de Duitse advocaat Christian Schertz in een verklaring. "Dit is waarschijnlijk een van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren. Het verhaal is in strijd met de wet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl