Kai Verbij (l) en Gerard van Velde
NOS Schaatsen

Zeven schaatsers nog altijd zonder sponsor, KNSB blijft steunen

De KNSB blijft de trainingsgroep voor topschaatsers zonder ploeg financieel ondersteunen. In juni werd besloten dat de bond de schaatsers in ieder geval tot en met 1 oktober een handje zou helpen.

Nu is besloten dat de basisfaciliteiten voor de rest van het seizoen gegarandeerd zijn. Zodra schaatsers en coach een ploeg hebben gevonden, houdt de ondersteuning van KNSB en NOC*NSF op.

Bij de start in juni bestond de groep, die onder leiding stond van trainers Gerard van Velde en Peter Kolder, uit elf rijders. Zeven daarvan zijn nog altijd op zoek naar een geldschieter.

Ronald en Michel Mulder, Kai Verbij, Dai Dai Ntab, Pim Schipper, Wesly Dijs en Gerben Jorritsma zitten nog altijd zonder sponsor.

Sobere basis

"De basis is sober, maar het belangrijkst is dat de rijders door kunnen trainen. En natuurlijk hopen wij nog steeds dat deze mooie groep schaatsers snel een sponsor vindt", aldus technisch directeur Remy de Wit van de KNSB.

De schaatsers maken gebruik van de faciliteiten van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Heerenveen. Dat betekent dat ze mogen schaatsen op het ijs van Thialf, waar ze ook krachttraining doen en paramedische begeleiding krijgen.

Wel sponsor voor Wüst en Visser

Ireen Wüst en Esmee Visser behoorden ook tot de groep schaatsers die zonder ploeg aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begon. Eind juli vonden zij samen met vijf andere schaatsers en twee trainers (onder wie Kolder) onderdak bij de Enschedese investeringsmaatschappij Infestos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl