Sergio Padt Pro Shots
NOS Voetbal Binnenland

Aanvoerder Padt nacht in de cel, dat kan er ook nog wel bij in Groningen

Het is onrustig bij FC Groningen. De club staat onderaan in de eredivisie en doelman Sergio Padt werd zondag opgepakt na wangedrag in de trein. Een woordvoerder van de politie stelt dat er door twee personen aangifte is gedaan tegen Padt. Eén wegens mishandeling en één wegens belediging.

Padt bracht de nacht in bewaring door. Maandagmiddag is de doelman op vrije voeten gesteld, zo meldt een politiewoordvoerder. De politie maakt nu dossier op van het incident en stuurt dat naar justitie. Een sanctie is nog niet bekend.

Ron Jans, manager technische zaken, heeft maandag nog geen contact gehad met de in opspraak geraakte doelman. "We gaan kijken wat er gebeurd is", zegt Jans telefonisch. "We weten het niet precies."

Volgens de voetbalbestuurder heeft Padt, de derde doelman van het Nederlandse elftal, nog met niemand contact gehad. Later op maandag gaan club en speler met elkaar om tafel.

Agressief gedrag

Jans was zondagavond rond 21.45 uur thuis en stond naar eigen zeggen op het punt naar bed te gaan toen William Pomp van Dagblad van het Noorden belde. Jans luisterde hoe de sportjournalist vertelde over Padt, die in de trein agressief gedrag zou hebben vertoond. Een collega van Pomp was eveneens in de trein en merkte het voorval op.

Er is vandaag geen crisisberaad of zo. Er is vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de trainer.

Ron Jans

Een doelman in opspraak, dat kon er ook nog wel bij voor de groen-witten. "We hebben een beroerde start", zegt Jans. "Gisteren hadden we het wel in eigen hand."

Jans zag een team dat thuis tegen AZ "heel goed knokte, op 1-0 kwam en kort voor rust de kans kreeg op 2-1 door een strafschop". Jans: "Als die erin gaat, sta je met tien man 2-1 voor. De strafschop ging mis en AZ is te goed om het niet uit te spelen met een overmacht."

De Alkmaarders wonnen met 3-1 en Groningen eindigde de wedstrijd met negen spelers en kent de slechtste competitiestart in jaren met drie punten uit zes duels.

Gesprek met trainer Buijs

Wat moet er nu volgens Jans gebeuren? "Er is maar één medicijn dat werkt en dat zijn overwinningen", zegt de oud-trainer. "Hoe langer die uitblijven, hoe meer twijfels er misschien binnen sluipen. Wij kunnen veel beter. Laten we donderdag maar beginnen in de bekerwedstrijd tegen FC Twente en zondag in de competitie thuis tegen FC Utrecht."

Jans verwacht maandag ook te spreken met trainer Danny Buijs, maar wil van een crisis niks weten. "Er is vandaag geen crisisberaad of zo. Er is vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de trainer, wat dat betreft zijn er intern geen vraagtekens."

Groningen-trainer Buijs voelt zich waardeloos na vijfde nederlaag

Blijft Buijs wel trainer bij de club? "Die blijft zeker", zegt Jans. "Ik ben eindverantwoordelijk, maar niet alleen verantwoordelijk. Danny doet er alles aan en is bevlogen. We moeten er met z'n allen uitkomen."

"Op het veld zag je zondag jongens die met elkaar willen knokken. Dat heb je ook nodig, maar een succesgevoel, dat moet het tij keren. Als de strijd strijdlust van zondag zich doorzet, dan komen wij er wel weer bovenop."

STER reclame