Sergio Padt
NOS Voetbal

'FC Groningen-doelman Padt opgepakt in de trein wegens agressief gedrag'

Sergio Padt, de eerste keeper van FC Groningen en meermaals opgeroepen voor Oranje, is zondagavond opgepakt. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Volgens de krant heeft de doelman zich agressief gedragen in de trein.

Een redacteur van de krant zat toevallig in dezelfde trein en heeft het incident goed gezien. Padt had geen geldig vervoersbewijs en werd agressief toen de conducteurs hem daarvoor een boete wilden geven. De 28-jarige Padt begon naar verluidt te schelden en haalde uit naar een beveiliger.

Bij het handgemeen dat volgde, verloor de beveiliger zijn horloge. De trein werd stilgezet bij station Kropswolde en alle deuren werden door de machinist afgesloten, zodat Padt de trein niet kon verlaten voordat de politie gearriveerd was. Vervolgens werd de keeper van Groningen door de politie uit de trein gehaald en meegenomen.

Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen, was volgens het DVHN zondagavond niet bereikbaar voor commentaar. Technisch directeur Ron Jans wilde niet op het incident ingaan. "Voor ik reageer wil ik weten wat er precies is gebeurd, daarvoor zal ik eerst met de betrokkenen moeten spreken en dat heb ik nog niet gedaan", zei Jans tegen de krant.

Vervoersorganisatie Arriva bevestigde dat er zondagavond een incident in de trein plaats heeft gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl