NOS Sport

Bertens na toernooizege in Seoul: 'Hiervoor speel je tennis'

Bertens na titel in Seoul: 'Hiervoor speel je tennis'

Kiki Bertens is uitermate blij met haar toernooizege in Seou. De 26-jarige Wateringse boekte zondagmorgen haar derde WTA-toernooizege van 2018, in de finale in Seoul was ze te sterk voor Ajla Tomljanovic: 7-6 (2), 4-6, 6-2.

"Dit is super. Hiervoor speel je tennis. Om titels te winnen. Ik had het begin van de week niet geloofd dat ik hier zou winnen, maar het is me toch gelukt", zei Bertens na afloop.

WTA Finals brengt stress met zich mee

Ze steeg daardoor naar de elfde plaats op de wereldranglijst, maar op de jaarranking zakte ze van de achtste naar de negende plaats omdat Karolína Plísková het sterker bezette toernooi in Tokio won en haar daardoor passeerde.

Bertens moet bij de best acht zitten om aan het eindejaarstoernooi in Singapore mee te doen, haar grote doel. "Misschien dat ik daarom deze week wat meer stress had, omdat ik vooral met de Finals bezig was", aldus Bertens op NPO Radio 1.

Brenda Schultz-McCarthy is de enige Nederlandse speelster die er ooit in slaagde zich te kwalificeren voor het eindejaarstoernooi. Ze deed mee in 1995, 1996 en 1997, maar toen werden de beste zestien speelsters van het jaar uitgenodigd.

De Virginia Slims Circuit waren in de jaren 70 en 80 de voorloper van de WTA Finals en daar maakte Betty Stöve deel van uit.

Pittig

Bertens hoopt bij de volgende toernooien in Wuhan, Peking en Linz kwalificatie af te dwingen. "We gaan het gewoon proberen. Morgen vliegen we naar Wuhan, waar ik 's avonds alweer moet spelen. Dat is al pittig genoeg."

Kiki Bertens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl