Karolína Plísková is de beste in Tokio ANP

Karolína Plísková heeft het toernooi van Tokio gewonnen. De Tsjechische verraste publiekslieveling Naomi Osaka in de finale met 6-4, 6-4.

US Open-kampioene Osaka begon na tien zeges op rij als grote favoriet aan de finale, maar haalde geen moment haar niveau. De 20-jarige Japanse oogde voor eigen publiek nerveus en wierp de Tsjechische de zege in de schoot. Al na iets meer dan een uur was het gebeurd.

Plísková stond tot aan de finale bijna twee keer zo lang op de baan als Osaka, maar oogde juist fitter. Ze verzilverde resoluut de breakpoints die ze kreeg en eiste met elf punten op rij haar tweede zege (na Stuttgart) van het jaar op.

Karolína Plísková ANP

Bertens

De eindzege van Plísková is slecht nieuws voor Kiki Bertens, die hoopt de Tsjechische van de achtste plaats op de seizoensranking te stoten. Die achtste plek geeft namelijk recht op deelname aan de WTA Finals aan het eind van het jaar.

Met haar winst in Tokio verzamelde Plísková belangrijke punten en liep uit op Bertens, die weliswaar de beste was in Seoul, maar daarmee minder punten verdiende: 280 om 470.

STER reclame