Een van de kandidaten in het spectaculaire decor van AGT Getty Images

Glennis Grace is in LA deel van een gelikt tv-spektakel

time icon
Geschreven door
Tanja Braun
verslaggever, nu in Los Angeles

"Hi, I'm Darren. I'm your warm-up boy." De finale van America's Got Talent gaat bijna beginnen. De show is straks live, maar de act van illusionist Shin Lim wordt van tevoren opgenomen. Daarom moet het publiek alvast uitbundig applaudisseren. "Jullie zijn geweldig. Nog één keer", zegt Darren.

De Nederlandse journalisten bij de finale van America's Got Talent zitten helemaal bovenin het Dolby Theater. Juryleden Howie Mandel, Mel B. en Heidi Klum zijn net onder luid gejuich de zaal in gekomen als even later juryvoorzitter Simon Cowell binnenkomt. Dan ontploft de zaal bijna. De mensen langs wie hij loopt, willen hem allemaal aanraken. Hij noemt het optreden van Lim een "winning act" - en dan moet de show dus nog beginnen.

Ze gaat na vanavond toch wel miljoenen verdienen.

Finale-bezoeker

Samantha Baretto (22) is groot fan van Glennis Grace. "Ze gaat winnen!", zegt ze. Haar buurman denkt daar anders over. Winnen is ook niet nodig, denkt hij. "Ze gaat na vanavond toch wel miljoenen verdienen."

En dan is het 17.00 uur in Los Angeles. Darren telt af. De finale begint. Tien finalisten in precies twee uur. Na elk optreden een reclameonderbreking van drieënhalve minuut. Deze supergelikte Amerikaanse show verloopt geolied.

Come on crazy and over the top.

'Warm-up boy' Darren

Zodra de reclame begint, stroomt het podium vol met tientallen medewerkers in zwarte T-shirts die decorstukken af- en aan slepen. Daar middenin staat de volgende finalist alvast klaar. En ondertussen worden special effects getest. Het lijkt een chaos, maar dat is het niet. Terwijl metershoge vlammen nog doven, staan er nog twintig seconden op de klok. Darren: "Come on crazy and over the top".

Het volgende optreden. Een violist, acrobaten, stand-up comedians, een operazanger en dan Glennis Grace. De jury is vanavond niet zuinig met grote woorden. "Amazing", "absolutely sensational", "life-changing". En volgens jurylid Cowell: "De beste finale waar ik ooit bij ben geweest!"

Grace is na afloop tevreden over haar eigen optreden, vertelt ze backstage. Of het genoeg was voor de winst, horen we komende nacht. Dan wordt er nog één keer een show opgetuigd om de winnaar bekend te maken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Glennis Grace: 'Dit wil ik al van kinds af aan'

STER Reclame