Milieuactivist afgevoerd door de politie
NOS Nieuws

Ontruiming Duits 'bruinkoolbos' door politie begonnen

De Duitse politie is begonnen met de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach. Het gebied is jarenlang door activisten bezet gehouden, om te voorkomen dat het gebruikt zou worden voor de winning van bruinkool.

Energieconcern RWE wil het bos de komende maanden grotendeels rooien om er in open mijnbouw bruinkool te winnen. De milieubeschermers willen niet alleen voorkomen dat het landschap verwoest wordt, ze protesteren ook tegen het gebruik van de fossiele brandstof.

Speciale eenheden van de politie van Noordrijn-Westfalen haalden vandaag de eerste activisten uit hun boomhutten en braken de bouwsels af die de afgelopen jaren in het bos zijn gemaakt.

Bekijk hieronder beelden van de ontruiming:

Duitse politie verwijdert activisten uit 'bruinkoolbos'

Volgens de politie verzetten de bezetters zich door de agenten met katapulten te beschieten en molotovcocktails te gooien. Een agent raakte lichtgewond en een politiewagen raakte zwaar beschadigd. Zeker drie activisten zijn gearresteerd.

Op toegangswegen naar het bos hielden demonstranten een zitactie, om de weg zo lang mogelijk geblokkeerd te houden.

Bij de rechtbank van Keulen zijn spoedprocedures aangevraagd om de ontruiming te stoppen. De actievoerders hebben via sociale media sympathisanten opgeroepen om massaal actie te voeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl