Getty Images

DJ Hardwell stopt voorlopig met optreden. Op Facebook schrijft hij dat 24 uur per dag Hardwell zijn "te weinig energie, liefde, creativiteit en aandacht voor zijn leven laat" om dat als een normaal persoon te doen.

"Daarom heb ik besloten om mijn agenda voor onbepaalde tijd op te schonen", schrijft de 30-jarige dj. "Geen doelen, interviews, deadlines, releasedata enzovoort. Ik heb altijd om kunnen gaan met de druk die komt van een concerttour, maar voor nu voelt het te zwaar. Als een achtbaanrit die nooit stopt. Ik heb altijd geprobeerd om mijzelf voor 200 procent te geven en om dat te blijven doen en mijn creativiteit te voeden, moet ik er een tijd uit. Dat betekent dat ik gisteren mijn laatste optreden uit mijn tour heb gedaan, op Ibiza."

Hij doet alleen nog een show in de Ziggo Dome op 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event. "Ik wil sterker dan ooit terugkeren", schrijft hij. Maar voor nu wil ik gewoon een tijd mezelf zijn."

De dj uit Breda, die in het echt Robbert van de Corput heeft, werd meerdere keren uitgeroepen tot beste dj van de wereld.

NOS op 3 maakte eerder twee portretten van dj's die proberen stoom af te blazen na het draaien. Bekijk ze hieronder terug:

STER reclame