De paprika's hebben kleine vlekjes en zijn daardoor onverkoopbaar
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Miljoen paprika's gedumpt door Limburgse teler

Op een veld in Baarlo heeft paprikateler Erik Gubbels noodgedwongen een miljoen paprika's gedumpt. Door de warme zomer is een groot deel van zijn oogst verloren gegaan, omdat er door de hitte kleine plekjes op de paprika zijn gekomen.

Ze zijn daarmee onverkoopbaar, waarop de Limburgse teler besloot ze dan maar weg te gooien. Omdat er nergens plek was voor de grote hoeveelheid besloot hij de groente te gebruiken als compost op een van zijn velden, meldt 1Limburg.

Door de mislukte oogst loopt Gubbels een kleine 70.000 euro aan inkomsten mis. Volgens hem zijn ook komkommer- en tomatenkwekers getroffen door de warme zomer. Eerder werd al bekend dat pruimen en uien kleiner zijn dit jaar door het warme weer.

Omdat de paprika's gewoon te eten zijn, werd er op sociale media verbaasd gereageerd, onder meer via de community Kromkommer waar mensen opkomen voor groente en fruit met een schoonheidsfoutje. Ook de gemeente was niet blij met het storten van de 200.000 kilo paprika's en heeft de teler gevraagd om zijn paprika's om te ploegen. Dat heeft hij gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl