NOS Nieuws

Kunstenaar Joep van Lieshout praat met 'fan' Kanye West over samenwerking

Kanye West is speciaal voor een gesprek met de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout naar Nederland gereisd. De Amerikaanse rapper ziet wel wat in een samenwerking met de beeldhouwer. "Hij is fan van mijn werk", zegt Van Lieshout tegen de NOS.

West werd gisteren gefotografeerd in Amsterdam en Rotterdam. Waarom hij in Nederland was, bleef onduidelijk. Volgens Van Lieshout maakte de rapper de reis voor een bezoek aan zijn atelier in Rotterdam.

De twee bespraken een eventuele samenwerking. Wat ze precies van plan zijn, wil de kunstenaar niet zeggen. "Het wordt in ieder geval niet iets met muziek", zegt Van Lieshout. "Meer iets met kunst en vormgeving. We zijn allebei erg enthousiast."

Het kunstwerk 'Domestikator' voor het Centre Pompidou in Parijs

De 55-jarige Van Lieshout is vooral bekend van zijn sculpturen. Bekende werken van zijn hand zijn het controversiële Domestikator en Funky Bones, dat figureert in de Hollywood-film The Fault in Our Stars. De kunstenaar exposeert al jaren over de hele wereld.

Volgens de beeldhouwer belde West vorige week nadat hij zijn werk had gezien. Na het telefoongesprek besloot de rapper op bezoek te komen. Van Lieshout zegt dat West en hij allebei intelligente en creatieve personen zijn. "Dus dan klikt dat."

Een fan van West maakte gisteren deze foto met hem in Rotterdam:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl