Marc van Nimwegen
NOS Nieuws

'Hoofdofficier Rotterdam keert niet terug na integriteitskwestie'

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen keert niet terug in zijn functie. NRC meldt op basis van bronnen binnen het Openbaar Ministerie (OM) dat er niet meer gewacht wordt op de uitkomsten van een integriteitsonderzoek dat naar hem loopt. Er wordt volgens de krant al gezocht naar een opvolger.

Van Nimwegen werd eerder dit jaar met buitengewoon verlof gestuurd na berichtgeving over integriteitsschendingen binnen het OM. Een commissie onderzoekt onder meer berichten over een jarenlang verzwegen liefdesrelatie met een door Van Nimwegen benoemde hoofdofficier, Marianne Bloos.

Daarnaast wordt gekeken naar mogelijk misbruik van dienstreizen door Van Nimwegen en het zonder aanbesteding inhuren van een softwarebedrijf dat eigendom is van zijn zwager en zus.

Meer tijd nodig

Volgens NRC vindt het College van procureurs-generaal dat Van Nimwegen niet kan terugkeren als parketbaas in Rotterdam. De commissie die het integriteitsonderzoek doet, de commissie-Fokkens, zou meer tijd nodig hebben om het onderzoek af te ronden, vanwege de vele klokkenluiders die zich hebben gemeld. De krant schrijft dat het eindrapport niet eerder dan eind oktober komt.

Het OM wil niet reageren op de berichtgeving door de krant. "NRC beroept zich op bronnen voor dit verhaal. De commissie-Fokkens doet momenteel onderzoek en het College van procureurs-generaal wacht de uitkomsten daarvan af", zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl