Frenkie de Jong ANP

Bondscoach Ronald Koeman heeft Frenkie de Jong in de voorselectie van het Nederlands elftal opgenomen. Voor de 21-jarige Ajacied is het de eerste keer dat hij op die lijst staat.

De Jong werd tot nu toe echter niet gepasseerd of over het hoofd gezien, maakte Koeman duidelijk. "Hij was in voorgaande situaties geblesseerd, anders was hij er in die periode ook al eens bij geweest." De middenvelder liep eind februari een blessure op, die hem de rest van het seizoen kostte.

Afscheid Sneijder

Oranje speelt op donderdag 6 september in Amsterdam een oefenduel met Peru. Die wedstrijd staat in het teken van het afscheid van Wesley Sneijder, die dus logischerwijs ook deel uitmaakt van de voorselectie.

"Hij zal ook speeltijd krijgen", belooft Koeman, die echter gelijk een kanttekening plaats. "Maar de blik zal ook gericht zijn op de wedstrijd tegen Frankrijk om de Nations League. Spelen tegen de wereldkampioen zal absoluut een uitdaging zijn."

Drie dagen na 'Peru' treedt Oranje in Parijs aan tegen de Fransen, voor Koeman en consorten de eerste wedstrijd in de strijd om de Nations League.

Vrijdag 31 augustus wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Ook de voorselectie van Jong Oranje is bekendgemaakt. Bondscoach Erwin van de Looi heeft onder anderen Carel Eiting, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Jeremiah St. Juste geselecteerd.

STER reclame