Beeld van de beving van eerder vandaag Reuters

Op Lombok is voor de tweede keer vandaag een zware aardbeving geweest. De laatste had een kracht van 6,9. Het centrum van de beving lag op zee, zo'n 125 kilometer ten noordoosten van het eiland, op een diepte van 20 kilometer.

De Indonesische autoriteiten melden dat er geen aanleiding is om een tsunami-waarschuwing te geven.

"We voelden de tweede aardbeving zo goed dat we er wakker van werden", zegt Samantha de Graaf, die met haar gezin in het zuiden van het eiland is. "We zaten rechtop in ons bed. Alles trilde en er waren flinke naschokken." Volgens De Graaf was er "onrust, maar geen enorme paniek". Schade lijkt de nieuwe beving in haar omgeving niet te hebben aangericht.

Volgens een verslaggever van AP veroorzaakte de aardbeving paniek en viel de elektriciteit uit in delen van het eiland. Hoeveel schade is aangericht, is nog niet duidelijk.

Eerdere beving

De beving van eerder vandaag had een kracht van 6,3. Die heeft naar verluidt relatief weinig schade gemaakt. Wel raakten bijna 100 huizen zwaar beschadigd, meldt AP.

Lombok werd twee weken geleden getroffen door een aardbeving waarbij 460 mensen om het leven kwamen. Honderdduizenden mensen op het eiland werden dakloos.

STER reclame