NOS Voetbal

Feyenoord kijkt in de spiegel: 'Harde woorden zijn echt wel gevallen'

Feyenoord kijkt in de spiegel: 'Harde woorden zijn echt wel gevallen'

"Je kan trots zijn op de manier waarop we hebben gespeeld, maar dat je niet doorgaat is een heel grote teleurstelling."

Daags na de uitschakeling in de derde voorronde van de Europa League moet Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vooral vragen beantwoorden over het opvallende positivisme dat de Rotterdammers na de wedstrijd donderdagavond uitstraalden.

Zij waren ondanks de uitschakeling tevreden met het vertoonde spel. "Dat is het gevoel van mijn spelers. Ik ben ook trots hoe wij gisteren gespeeld hebben", vertelt Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar het eredivisieduel met Excelsior van zondag.

Er is genoeg zelfreflectie, daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

"Dat heeft niks te maken met dat je eruit ligt, maar met de manier waarop je op het veld staat. Zijn wij trots op de uitschakeling?" countert de coach een vraag.

"Teleurstelling had de overhand gisteren, laat me dat duidelijk maken nu. Maar ik kan niet meer vragen van m'n spelers dan wat ze gisteravond hebben laten zien, qua intentie en qua arbeid."

Van Bronckhorst benadrukt dat zijn ploeg wel degelijk kritisch op zichzelf is geweest na de deceptie. "De harde woorden zijn echt wel gevallen, wees daar maar niet bang voor. Er is genoeg zelfreflectie, daar hoef je je geen zorgen over te maken. We kijken allemaal in de spiegel."

"Het is misschien beter dat jullie niet alles meekrijgen", reageert hij tenslotte op een vraag waarom de harde woorden dan niet naar buiten worden gebracht. "Omdat wij een team, een familie zijn. Je kunt niet altijd alles delen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl