Robin van Persie en Jens Toornstra bedanken het publiek
NOS Voetbal

Feyenoord positief na Europese exit: 'Hier kunnen we mee verder'

"Of ik schaamte voel? Hoezo dan?", vraagt Steven Berghuis zich af. Hij is dan weliswaar net met Feyenoord uitgeschakeld door het relatief onbekende AS Trencín, toch houdt hij een goed gevoel over aan de 1-1 in De Kuip.

"De manier waarop we speelden was goed", oordeelt de buitenspeler. Trainer Giovanni van Bronckhorst is het met hem eens. "We speelden zo goed. Het enige wat we niet goed deden is het benutten van kansen."

Feyenoord wist dat het een 4-0 achterstand goed moest maken en koos dus vol voor de aanval. Dat leverde een vroege openingsgoal op, maar een minuut later lag de bal ook al in het doel van Kenneth Vermeer.

Berghuis na uitschakeling: "Schamen? Hoezo dan?"

Daarna creëerden de Rotterdammers kans op kans, maar de bal wilde er niet in. "Dat is geen gebrek aan kwaliteit", meent Van Bronckhorst. "Want we hebben voldoende jongens die bewezen hebben dat ze kunnen scoren." Berghuis is een van die jongens, maar ook hij kwam ondanks kansen niet tot scoren. "Ik denk dat het pech is", stelt de aanvaller.

"Natuurlijk is het een klap", gaat hij verder. "Maar ik heb alles erin gestopt wat ik in me heb. Buiten het voetbal en binnen het veld. Soms win je, soms verlies je. Het is pijnlijk, maar toch ook wel verdiend dat Trencín doorgaat."

Botteghin: 'Trots dat we in deze moeilijke situatie zo spelen'

Al met al heerst het positivisme bij het geplaagde Feyenoord. Met de Europese uitschakeling hadden ze na vorige week al sterk rekening gehouden, het spel van vanavond biedt hoop.

Zo concludeert Eric Botteghin, de maker van de 1-0: "Als we de komende tijd zo spelen, gaan we een mooi seizoen tegemoet." Of zoals Van Bronckhorst zegt: "Hiermee kunnen we verder. Nu moeten we er zondag tegen Excelsior weer staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl