Ajax treft Dinamo Kiev, PSV wacht tweeluik met BATE

Dinamo Kiev viert de 1-0 tegen Slavia Praag EPA

Landskampioen PSV moet het in de laatste voorronde van de Champions League opnemen tegen BATE Borisov. Ajax treft Dinamo Kiev.

BATE Borisov schakelde FK Qarabag Agdam uit. De Wit-Russen hadden aan een 1-1 gelijkspel voldoende na de 1-0 zege in Azerbeidzjan.

De eerste wedstrijd van de play-offs wordt op dinsdag 21 augustus om 21.00 uur Nederlandse tijd in de Borisov Arena gespeeld. De return is een week later, op 29 augustus om 21.00 uur in Eindhoven.

Ajax treft Dinamo Kiev

Ajax moet het na de overwinning op Standard Luik opnemen tegen Dinamo Kiev. Het is de laatste horde om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

De Oekraïners wonnen in eigen huis met 2-0 van Slavia Praag, nadat het een week eerder in Praag in 1-1 was geëindigd. Benjamin Verbic en Artem Biesiedin tekenden voor de Kiev-treffers.

Ajax zal eerst op woensdag 22 augustus thuis spelen en de tweede wedstrijd is een week later in Oekraïne.

Goede herinnering

Dinamo Kiev was in 2010 ook de tegenstander van Ajax in de laatste CL-voorronde. Toen zegevierden de Amsterdammers en dat was tevens de laatste keer dat Ajax zich via de kwalificaties plaatsten voor de groepsfase.

STER Reclame