Wereldtitel voor 49erFX-zeilsters Bekkering en Duetz

Nederlands FXer49-duo profiteert optimaal van bizarre medalrace

Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben verrassend de wereldtitel in de 49erFX-klasse gepakt. Het zeilkoppel eindigde in Aarhus in de medalrace als tweede en zag de koplopers in het klassement, Tanja Frank en Lorena Abicht uit Oostenrijk, ver terugvallen.

Het Nederlandse duo stond voorafgaand aan de medalrace nog derde, met een behoorlijke achterstand op de koploopsters. De Oostenrijkse vrouwen faalden echter in de laatste race: hun boot sloeg om en daardoor finishten ze als laatste. Ook het Britse koppel Sophie Weguelin/Sophie Ainsworth, dat tweede stond, liet het afweten: zij kwamen als zesde binnen.

Zeilsters wereldkampioen dankzij regenbui? "Het pakte extreem goed uit"

Windvlaag

Bekkering en Duetz hebben hun wereldtitel naar eigen zeggen misschien wel te danken aan een regenbui. "Die bui kwam over en toen zagen we wat druk die we konden oppakken. De andere boten hadden geen wind en wij gingen er gewoon voor. Het pakte extreem goed uit. Dat hadden we ook niet verwacht", aldus het gouden duo.

"We dachten vlak voor de finish ook nog: wow, wat gebeurt hier? We zijn al zo veel jaar vierde geworden. Het is fijn dat het een keer allemaal samenkomt."

De 27-jarige Bekkering en twee jaar jongere Duetz wonnen al eens de wereldbeker, maar een internationale titel ontbrak nog.

De afsluitende medalrace werd gewonnen door Odile van Aanholt en Marieke Jongens, die de WK op het Deense water daardoor afsloten met een zesde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl