Van Rijsselberghe: 'Jammer, op het water kun je overmacht tonen'

Dorian van Rijsselberghe heeft de wereldtitel RS:X veroverd. Zonder zelf in actie te komen. De tweevoudig olympisch kampioen ging na de wedstrijden van vrijdag aan de leiding. Concurrent en trainingsmaatje Kiran Badloe stond tweede. De mannen zouden het zondag in de medalrace tegen elkaar opnemen om het goud.

Maar door het terugdraaien van een jurybeslissing kreeg Badloe alsnog een aantal punten bijgeteld. Daarmee is het verschil tussen Badloe (75 punten) en Van Rijsselberghe (52 punten) niet meer te overbruggen.

Badloe: 'Strijd om plek twee is nog spannend'

Badloe was na de race van donderdag gunstiger gerangschikt omdat hij onderweg van zijn plank was gevaren. Maar na protesten van concurrenten en extra bestudering van de GPS-gegevens werd de beslissing echter teruggedraaid.

'Goede week'

Van Rijsselberghe: "Ik ben natuurlijk wel heel blij. Ik had een goede week, niet uitzonderlijk goed, maar de resultaten waren prima. Ik had graag iets meer gedomineerd, maar ik ben blij en vind het super dat Kiran net achter me staat. Dat is gewoon super bijzonder."

Zondag komen de windsurfers voor het laatst in actie. Bij de vrouwen weet Lilian de Geus zich ook al voor de medalrace verzekerd van de wereldtitel.

'De jury heeft het opnieuw bekeken en vonden dat Kiran Badloe teveel compensatie had gekregen'

STER reclame