NOS NieuwsAangepast

Meer bellers voor hulplijn Sensoor door vakantietijd

De vrijwilligers van de Landelijke Luisterlijn Sensoor hebben het ook deze zomer een stuk drukker dan buiten de vakantieperiodes. Het aantal bellers steeg in juni van bijna 35.000 naar zo'n 36.500. Over juli zijn nog geen cijfers bekend.

Mensen bellen eerder en vaker omdat familie, kennissen en hulpverleners op vakantie zijn, zegt directeur Monique van Bijsterveld. Het gevoel van eenzaamheid neemt daardoor toe.

Ook het mooie zomerweer helpt een handje. Mensen die eenzaam zijn, voelen zich dan nog eenzamer door de vrolijke mensen op straat, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Door de vele herhalingen biedt de tv in deze periode minder afleiding dan buiten de zomermaanden.

Vrijwilligers

Het zijn niet alleen ouderen die dan contact zoeken. Sensoor is er voor iedereen die zijn verhaal kwijt wil over zorgen, pijn en verdriet, dat kan ook anoniem. Ook mensen met psychische aandoeningen maken er steeds meer gebruik van.

Sensoor wordt gefinancierd door het ministerie van VWS, maar wordt bemand door zo'n 1200 vrijwilligers. Ook daarvan zijn in deze periode veel op vakantie. Daardoor en door de extra bellers zijn de wachttijden in deze maanden langer dan gebruikelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl