1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS NieuwsAangepast

Verwarring over dodental bij aardbeving op Lombok

Er is grote verwarring over het aantal doden bij de aardbeving op Lombok van afgelopen weekend. Het officiële dodental staat op 131, maar op het eiland circuleren getallen die variëren van 226 tot 381.

Maar liefst vier partijen op Lombok hebben cijfers naar buiten gebracht. Dat zijn de gouverneur van de provincie waar Lombok onder valt, het leger, het regionale rampenagentschap en de regent van Noord-Lombok.

Eerst controleren

Een woordvoerder van het nationale rampenagentschap heeft gezegd dat de cijfers eerst moeten worden gecontroleerd en daarna pas kunnen worden geverifieerd. "We gaan de juistheid van de gegevens nog steeds na."

Hij zei verder dat slachtoffers mogelijk dubbel worden geteld aangezien het in Indonesië veel voorkomt dat mensen verschillende namen gebruiken. Hij voegde er nog aan toe dat nabestaanden recht hebben op financiële compensatie door de overheid als de dood van een familielid is bevestigd.

Zoektocht voortgezet

Hulpverleners zoeken nog steeds in de puinhopen naar slachtoffers. De kans dat er nog overlevenden worden gevonden, wordt met de dag kleiner.

Volgens correspondent Michel Maas is de hoop daarop ook opgegeven. Het is vooral puin ruimen:

Repo Michel

De aardbeving van afgelopen weekend heeft veel schade aangericht. Meer dan 13.000 huizen zijn ingestort. Veel slachtoffers kwamen om onder het puin van ingestorte huizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl