Kirsten Wild en Amy Pieters
NOS Wielrennen

Baanrensters Wild en Pieters grijpen EK-brons op koppelkoers

Kirsten Wild heeft naast haar derde gouden plak op de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Glasgow gegrepen. Samen met Amy Pieters eindigde ze als derde op de koppelkoers, ook wel madison genoemd.

Denemarken en Rusland wisten halverwege de wedstrijd over 120 rondjes een ronde voorsprong te pakken, iets wat daarna geen koppel meer lukte. De coup leverde Amalie Dideriksen en Julie Leth (Denemarken) de Europese titel op. Diana Klimova en Goelnaz Badykova pakten voor Rusland het zilver.

De Oranjevrouwen hadden de slag gemist, maar sprokkelden bij de tussensprints zoveel punten bij elkaar dat ze in de slotronde zelfs nog kans maakten op het zilver. Wild wist in de slotfase een gaatje met Klimova echter net niet meer te dichten.

'De anderen waren gewoon sterker'

Het Nederlandse duo kon leven met de derde plek. "We hebben technisch en tactisch een heel goede koers gereden, maar de anderen waren gewoon sterker. Ik denk dat we alles eruit hebben gehaald", reageerde Pieters.

Wild en Pieters kunnen leven met brons: 'Alles eruit gehaald'

"Hier reed gewoon een onwijs sterk veld", zegt Wild over de koppelkoers. "Er zijn niet veel landen die misten, ik denk dat we hier heel blij mee mogen zijn."

Wild sluit de EK baanwielrennen af met drie medailles. Op de scratch en het omnium pakte ze eerder al het goud. "Ik hoopte op één titel en samen hoopten we op een medaille op dit onderdeel", aldus Wild, die haar doelstelling ruimschoots gehaald heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl