Van Riessen komt tekort in keirinfinale en eindigt als vijfde

Baanwielrenster Laurine van Riessen is er niet in geslaagd een medaille te winnen op het onderdeel keirin. Van Riessen kwam na twee ijzersterke races in de finale terecht, maar kon haar huzarenstukjes daarin niet herhalen.

In zowel de eerste als de tweede ronde pakte Van Riessen al vroeg in de race de koppositie om die niet meer af te staan. In de finale kwam ze echter klem te zitten in het gedrang.

Het lukte haar in de slotronde niet om de concurrentie aan de buitenkant te passeren. De Française Mathilde Gros ging ervandoor met de Europese titel. Van Riessen werd uiteindelijk vijfde.

'Was sterk genoeg om te winnen'

"Het is zonde", reageert de Nederlandse. "Ik was heel sterk vandaag, sterk genoeg om te winnen, denk ik. Maar je moet ook de juiste tactiek hebben en die had ik vandaag niet."

Van Riessen baalt na vijfde plaats op keirin: 'Had niet de juiste tactiek'

Voor Shanne Braspennincx viel het doek in de tweede ronde. Braspennincx, vijfde op de WK in Apeldoorn eerder dit jaar, eindigde als vierde en kwam daarmee een plaatsje tekort voor de eindstrijd.

In de kleine finale kwam ze eveneens als vierde over de streep, wat een tiende plek in de einduitslag opleverde.

Op de keirin rijden de rensters de eerste ronden achter de derny, een brommer die het tempo gestaag opvoert. Vier rondes voor het einde verlaat de derny de baan, waarna de sprint losbarst.

STER reclame