AFP
NOS Nieuws

Venezuela: zes verdachten opgepakt om aanslag met drones op president

In Venezuela zijn zes mensen opgepakt voor een incident tijdens een toespraak van de Venezolaanse president Maduro. Tijdens de toespraak bij een militaire ceremonie in de hoofdstad Caracas, waren een of meerdere explosies te horen. Kort erna zeiden de Venezolaanse autoriteiten dat het om een aanslag ging met drones.

De zes die zijn opgepakt worden verdacht van het willen ombrengen van president Maduro. Zij zouden twee drones hebben geladen met explosieven en die tot ontploffing hebben gebracht. Maduro, zijn vrouw en een aantal hoogwaardigheidsbekleders zouden het doelwit zijn.

Onduidelijk

Er is veel onduidelijkheid over wat er gebeurde. Er zijn nog geen onafhankelijke bronnen die kunnen bevestigen wat er aan de hand was.

Volgens brandweermensen ter plaatse explodeerde er in een appartement een gastank, meldt persbureau AP. Dat appartement was in de buurt van de toespraak. Daardoor was rook te zien vanuit het raam.

Op beelden van het incident zijn geen drones te zien, maar is wel een klap te horen:

Speech Maduro onderbroken door aanslag met drones

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol is de vermeende aanslag verijdeld door de drones tijdig te onderscheppen. "We hebben zes terroristen opgepakt", zegt Reverol. Een van de gearresteerde verdachten zou mee hebben gedaan aan anti-regeringsprotesten in 2014.

Hij verwacht dat er nog meer mensen worden opgepakt. Afgelopen weekend zijn er op verschillende plekken in Caracas invallen geweest.

President Maduro zegt dat mensen met extreemrechtse sympathieën verantwoordelijk zijn voor de aanslag, afkomstig uit Colombia en de Verenigde Staten. Daarbij noemde hij ook de naam van de Colombiaanse president Santos, een tegenstander van Maduro. Het Colombiaanse staatshoofd ontkent de beschuldigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl