NOS Nieuws

Reisadvies Tadzjikistan niet aangescherpt na aanslag

Het reisadvies naar Tadzjikistan wordt niet aangepast na de terroristische aanslag die zondag op een groep fietsers werd gepleegd.

Wel staat op de reisadviezenwebsite van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat er een terroristische aanslag is geweest waarbij doden en gewonden zijn gevallen.

De aanslag was in de regio Dunghara, niet ver van de hoofdstad Doesjanbe. Daarvoor is het reisadvies minder streng dan voor het oosten:

Het advies blijft om alert te zijn in het hele land. In het westen en midden van het land, waar de aanslag gebeurde, zijn veiligheidsrisico's. In het oosten en in de grensgebieden adviseert het ministerie om alleen te reizen als dit noodzakelijk is.

Onverlichte wegen

Ook adviseert Buitenlandse Zaken niet na zonsondergang over de weg te reizen, omdat de Tadzjiekse wegen slecht en vaak niet verlicht zijn en voertuigen slecht zijn onderhouden. Het ministerie weet niet hoeveel Nederlanders er momenteel in Tadzjikistan zijn.

Bij de aanslag van zondag kwamen vier mensen om het leven, onder wie een Nederlander. Zijn Nederlandse partner raakte gewond en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, maar de regering van Tadzjikistan wijst naar een islamitische oppositiepartij die verboden is. Die partij ontkent iedere betrokkenheid.

Dit zijn amateurbeelden van vlak na de aanslag:

Ooggetuige filmt mogelijke aanslag op fietsers Tadzjikistan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl