De kritiek van Max Verstappen op motorleverancier Renault zorgt voor frictie
NOS Sport

Renault klaar met kritiek Red Bull en Verstappen op motor

De relatie tussen het Formule 1-team van Max Verstappen (Red Bull) en motorleverancier Renault was al niet best. Maar de lading kritiek die Red Bull na de Grand Prix van Hongarije over Renault heeft uitgestort, zet de zaak nog meer onder druk.

Hoewel de scheldkanonnade van Max Verstappen over de boardradio werd weggepiept was duidelijk aan wiens adres zijn woorden gericht waren en ook teambaas Christian Horner wees direct in de richting van Renault. "We betalen miljoenen voor een A-product, maar wat we ervoor krijgen komt daar niet bij in de buurt", zei Horner.

Het lijkt me duidelijk dat we geen zaken meer met ze doen, wat ons betreft is het klaar.

Renault-directeur Cyril Abiteboul

Renault-directeur Cyril Abiteboul is niet gediend van die kritiek. Hij erkent tegenover Motorsport.com dat er meer spanning dan ooit tussen de partijen zit.

"Onze bazen zijn al sinds 2015 gestopt met het lezen van dingen die Horner over ons roept. Het lijkt me duidelijk dat we geen zaken meer met ze doen, wat ons betreft is het klaar."

Red Bull heeft voor volgend seizoen een overeenkomst gesloten met Honda. Maar het komende half jaar blijven Verstappen en co afhankelijk van het materiaal dat Renault ze levert.

Abiteboul: "Ze krijgen een leverancier die veel geld betaalt om hun motor in de auto te krijgen. Ik wens ze er veel succes mee. Dat is alles wat ik nog wil zeggen."

Max Verstappen heeft inmiddels min of meer zijn excuses aangeboden voor zijn taalgebruik na het uitvallen in Hongarije. "De teleurstelling is er nog altijd, maar ik had deze woorden niet moeten gebruiken in het heetst van de strijd", laat Verstappen weten via Instagram.

"De emoties liepen hoog op na de goede start. De frustraties hadden een reden, na een nieuw en onverwacht motorprobleem. Het is de afgelopen jaren te vaak gebeurd. We kwamen naar Boedapest met hoge verwachtingen en als je dan geen rol van betekenis speelt, is dat lastig om te slikken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl