ANP
NOS SportAangepast

Red Bull Racing stapt over van Renault op Honda

Red Bull Racing maakt een einde aan de samenwerking met motorleverancier Renault. Teambaas Christian Horner heeft laten weten dat het team van Max Verstappen met ingang van volgend seizoen verdergaat met Honda.

Waar Ferrari en Mercedes de Formule 1-bolides kunnen voorzien van eigen motoren moet het team van Red Bull zijn krachtbron ergens anders vandaan halen. De samenwerking met Renault kwam de afgelopen jaren steeds verder onder druk te staan.

Het vermogen van de Renault-motoren bleef achter bij die van Ferrari en Mercedes. Daarnaast liet de betrouwbaarheid van de motor veel te wensen over. Het contract dat Red Bull nu met Honda heeft afgesloten, geldt voor de komende twee jaar.

In 2017 viel Verstappen zeker drie keer uit omdat zijn motor het begaf. Ook zijn teamgenoot Daniel Ricciardo moest de strijd meerdere keren staken wegens een gebrek aan vermogen.

Renault drong aan op snelle beslissing

Cyril Abiteboul, directeur van Renault en verantwoordelijk voor de levering van de motoren aan Red Bull Racing, drong vorige week aan op een snelle beslissing van het team.

Het opleidingsteam van Red Bull, Toro Rosso, rijdt sinds dit seizoen al met Honda-motoren in plaats van Renault.

Getty Images
Cyril Abiteboul

Vorig jaar sprak Formule 1-verslaggever Louis Dekker van de NOS met Abiteboul over de moeizame relatie tussen Red Bull en Renault.

"Ik beloof dat we alles doen om te voorkomen dat het nog een keer mis gaat. Ik denk dat Red Bull wel moet beseffen dat we heel ver gaan om dingen te verbeteren", zei Abiteboul in september vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl