Premier Joseph Muscat, Michelle en hun kinderen bij een ceremonie in juni
NOS Nieuws

Familie vermoorde journalist woest na uitspraken premiersvrouw Malta

De echtgenote van de premier van Malta Joseph Muscat heeft zich de woede op de hals gehaald van nabestaanden van de vermoorde onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia. In een interview zegt ze dat ze de dood van de journalist misschien wel meer betreurt dan haar nabestaanden.

De 53-jarige Caruana Galizia kwam in oktober vorig jaar om het leven door een bomaanslag op haar auto. Ze hield een veelgelezen blog bij waarop ze onder anderen premier Muscat beschuldigde van corruptie. Ook schreef ze dat zijn vrouw Michelle Muscat via een belastingconstructie grote geldbedragen naar buitenlandse rekeningen sluisde.

In gesprek met Malta Today zei de vrouw van de premier deze week dat de moord op de journalist haar speet. "Als er iemand is die zou willen dat Daphne Caruana Galizia nog leeft, dan ben ik het. Ik denk dat ik meer aangedaan was over het nieuws van haar dood dan haar eigen familie."

De vrouw van de premier probeert mijn moeder nog een keer te vermoorden.

Zoon van Caruana Galizia

De vrouw van de premier lijkt het vooral vervelend te vinden dat de journaliste niet meer kan worden aangesproken op haar beschuldigingen, die volgens Michelle Muscat vals zijn. "Haar familie schildert haar af als een heilige", vervolgt de vrouw van de premier. "Ik zal nu met haar leugens moeten leven."

Ze vertelt verder dat zij en haar gezin veel last hebben gehad van de corruptiebeschuldigingen.

De zonen van Caruana Galizia zeggen op Twitter dat ze geschokt zijn door de uitspraken. "De vrouw van de premier probeert mijn moeder nog een keer te vermoorden", schrijft een van hen. "Wat een walgelijk citaat", stelt de ander.

Na het onderzoek naar de moord zijn er verschillende arrestaties verricht, maar er is nog steeds niemand veroordeeld voor de bomaanslag op de onderzoeksjournalist. Ook is niet duidelijk wie opdracht gaf tot de moord.

Vanuit het buitenland was er veel kritiek op het slordige optreden van de Maltese autoriteiten in deze zaak. Ook de organisatoren van Culturele Hoofdstad Leeuwarden raakten gebrouilleerd met de Maltese autoriteiten over de zaak. Leeuwarden is dit jaar samen met de Maltese plaats Valletta Culturele Hoofdstad van Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl