Een spandoek tegen immigratie van een neo-fascistische groep in de haven van Trapani, Sicilië
NOS Nieuws

Italië haalt 450 migranten uit boot en brengt 8 mensen naar ziekenhuis

De Italiaanse autoriteiten hebben bij het eiland Linosa 450 migranten van een houten vissersboot gehaald. Acht van hen - allemaal vrouwen en kinderen - zijn naar een ziekenhuis op het nabijgelegen eiland Lampedusa gebracht.

De rest zit nu op een schip van de Italiaanse kustwacht en een schip van de Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Het is nog onduidelijk waar zij naartoe gaan. Italië weigert hen op te nemen.

Volgens Italië kwamen de migranten, die in Libië waren vertrokken, eerst door de wateren van Malta. Dat land moet hen dus opnemen, vindt minister Salvini van de anti-immigratiepartij Lega. Maar Malta zegt dat de vissersboot op weg was naar Lampedusa en dat Italië de opvarenden dus moet redden.

Patstelling

De patstelling lijkt op die van vorige maand, toen beide landen weigerden het reddingsschip Aquarius met ruim 600 opvarenden te ontvangen. Dat schip kon uiteindelijk terecht in Spanje.

Donderdag legde wel een schip van de Italiaanse kustwacht met 67 migranten aan in de haven van Trapani, op Sicilië. Minister Salvini wilde de migranten eerst aan boord van het schip houden, maar uiteindelijk werden ze toch overgebracht naar een opvangcentrum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl