NOS Voetbal

Frankrijk-België: een reünie van 1,7 miljard euro

Voor de spelers van Frankrijk en België telt vanavond vanaf 20.00 uur maar één ding: het bereiken van de WK-finale, de droom van elke voetballer. Toch zal het voor veel spelers vanavond in Sint-Petersburg ook als een soort reünie voelen.

Veel Franse en Belgische internationals zijn op clubniveau namelijk ploeggenoten van elkaar. En dat zijn niet de minste clubs. Chelsea is hofleverancier met drie Belgen en twee Fransen.

De Premier League is sowieso een belangrijke werkgever, want één op de drie spelers in de WK-selecties van Frankrijk en België verdient zijn brood in Engeland: elf Belgen en vijf Fransen.

Romelu Lukaku en Paul Pogba (beiden Manchester United) zijn zelfs goede vrienden en gaan samen op vakantie. En de Franse bondscoach Didier Deschamps en assistent-trainer Thierry Henry van de Belgen werden in 1998 samen wereldkampioen.

Marktwaarde: 1,7 miljard

En dat mag ook iets kosten. De Franse krant L'Équipe heeft uitgerekend dat de marktwaarde van de verwachte basisopstelling in Sint-Petersburg in totaal 1,7 miljard euro bedraagt. Het Franse elftal is goed voor 1,04 miljard, de Rode Duivels kosten 695 miljoen euro.

Alleen de Franse superster Kylian Mbappé is volgens de krant al 400 miljoen euro waard. Zijn landgenoot Antoine Griezmann komt voor 120 miljoen in de boeken, terwijl aan Paul Pogba, N'Golo Kanté en Raphaël Varane een prijskaartje van 100 miljoen euro hangt.

De duurste Belg is Kevin De Bruyne: 200 miljoen euro. Hij wordt gevolgd door Eden Hazard (170 miljoen) en Romelu Lukaku (150 miljoen).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl