Marine Le Pen
NOS Nieuws

Franse rechter houdt overheidssteun Le Pen in

Franse rechters hebben bepaald dat de rechts-populistische partij Rassemblement National van Marine Le Pen voorlopig geen subsidie meer krijgt van de overheid. De partij, die tot voor kort Front National heette, loopt daardoor twee miljoen euro mis.

De beslissing heeft te maken met het onderzoek dat loopt naar misbruik van EU-geld door het Rassemblement National. De partij wordt ervan verdacht twee medewerkers van het partijbureau te hebben betaald met geld dat bedoeld was voor Europarlementariërs.

'Doodvonnis'

"Ze plannen onze dood", reageert een woordvoerder van de partij. "We kunnen straks onze medewerkers, huur en andere financiële verplichtingen niet meer betalen". Op Twitter roept Rassemblement National mensen op om geld te doneren.

Ook partijleider Le Pen heeft gereageerd. Ze schrijft op Twitter dat haar partij door de rechters met de dood wordt bedreigd.

Le Pen ontkent dat haar partij gefraudeerd heeft, maar vorige maand oordeelde het Europees Hof van Justitie in Straatsburg anders. Bepaald werd dat Le Pen 300.000 euro moet terugbetalen. Ze ging in beroep.

Het Europees Parlement besloot vorig jaar om een deel van haar salaris in te houden vanwege de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl