Teleurstelling bij Thomas Muller na de uitschakeling
NOS Voetbal

Müller doet boekje open: uitschakeling lag aan randzaken

De uitschakeling van Duitsland op het wereldkampioenschap zal nog dagen nagalmen. De Duitse ochtendkranten zullen zonder twijfel keihard zijn in hun oordeel.

Thomas Müller gaf woensdagavond in elk geval al genoeg voer voor discussie. De Duitse international weet de historisch vroege aftocht van de 'Mannschaft' op het WK aan randzaken.

Özil & Gündogan

Zo ging het bij de Duitse ploeg wekenlang over het omstreden bezoekje van Mesut Özil en Ilkay Gündogan aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die afgelopen weekeinde werd herkozen.

"Als je wereldkampioen bent, lig je onder een vergrootglas en word je geconfronteerd met zaken die niets met voetbal te maken hebben", zei Müller na de nederlaag tegen Zuid-Korea en daarmee de uitschakeling op het WK (0-2). "Daar krijgen we nu de rekening voor gepresenteerd."

Teleurstelling bij de Duitse spelers na de uitschakeling

'Storend en belastend'

Aanvoerder Manuel Neuer had eerder al erkend dat de affaire rond Özil en Gündogan voor ruis zorgde binnen de nationale ploeg. "Het werkte een beetje storend en belastend", zei de doelman.

De Duitsers voelden zich ook niet zo prettig in het basiskamp in Vatoetinki, iets ten zuiden van Moskou. Daar hing een stuk minder sfeer dan vier jaar geleden bij het WK in Brazilië, waar de Duitsers in Campo Bahia de basis legden voor de wereldtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl