Kom op Joachim! Je hebt gewonnen van Zweden hoor
NOS Voetbal

Teleurgestelde Löw wil de vertrek-vraag nu niet beantwoorden

Joachim Löw wil niet speculeren over zijn toekomst. De Duitse bondscoach wil na de uitschakeling op het wereldkampioenschap tijd om rustig na te denken.

"Het is nu te vroeg om te praten over blijven of weggaan. Ik heb een paar uur nodig om rustig na te denken", zei hij op de Duitse televisie. Löw heeft onlangs zijn contract verlengd tot en met het WK van 2022 in Qatar.

'Terecht uitgeschakeld'

Löw draagt sinds 2006 de verantwoording over de viervoudig wereldkampioen. "En steeds haalden we de finale of de halve finales. Ook nu hadden we een plan. Maar dat hebben we niet op het veld kunnen waarmaken", zei hij.

"Ons spel was niet solide en als we in de slotfase alsnog kansen kregen, dan deden we daar te weinig mee. We hebben verloren van Mexico en Zuid-Korea en met heel veel moeite gewonnen van Zweden. Dan verdien je het niet om verder te gaan. We zijn terecht uitgeschakeld."

'Joachim blijft'

Teammanager Olivier Bierhoff gaat ervan uit dat bondscoach Löw niet zal opstappen, ondanks het desastreus verlopen toernooi. "Het is nu niet het moment om analyses te maken. Ik reken erop dat Joachim blijft."

Misschien had verdediger Mats Hummels nog wel de grootste kans om uitschakeling van de Duitse ploeg te voorkomen. Hij miste tegen Zuid-Korea (2-0 nederlaag) echter voor open doel. "Ik had moeten scoren, die bal moest er gewoon in", erkende Hummels vlak na het laatste fluitsignaal in Kazan.

"We hebben tot het einde geknokt, zelfs na die 1-0 van de Koreanen nog. Maar het was weer niet voldoende. We wisten dat het moeilijk zou worden", aldus Hummels.

"Alleen in de groep van Engeland en België werden ploegen makkelijk verslagen. Dat het zo moet aflopen, is heel zuur voor ons en voor alle Duitse voetbalfans. Dit doet heel, heel veel pijn."

De eliminatie riep ook in de voetbalwereld vele reacties op. Van Lothar Matthäus tot en met Gary Lineker.

En in Brazilië werd de Duitse uitschakeling aangegrepen om even wraak te nemen voor de 7-1 nederlaag in de halve finales in 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl