NOS Voetbal

Wereldkampioen Duitsland sensationeel uitgeschakeld na nederlaag

Duitsland is op sensationele wijze uitgeschakeld in de groepsfase van het WK voetbal in Rusland. De regerend wereldkampioen had in de laatste groepswedstrijd in Kazan een zege nodig tegen Zuid-Korea, maar verloor in blessuretijd met 2-0.

Het is voor het eerst sinds het WK van 1938 (!) dat Duitsland in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. De Duitsers hadden op de laatste zestien WK's minimaal de knock-out-fase bereikt.

Vloek

Die Mannschaft is door de eliminatie ook slachtoffer geworden van 'de vloek van de regerend wereldkampioen'. Spanje (2014), Italië (1950 en 2010), Frankrijk (2002), Brazilië (1966) werden eerder als titelverdediger in de eerste ronde uitgeschakeld.

Mesut Ozil en Mats Hummels treuren na de uitschakeling

De Duitsers hadden een zege nodig, omdat Zweden in het andere groepsduel met 3-0 van Mexico won. De Scandinaviërs pakken hierdoor de groepswinst en Mexico is tweede.

Wijzigingen

De Duitse bondscoach Joachim Löw wijzigde zijn ploeg na de moeizame zege op Zweden op vijf plekken. Zo begon Thomas Müller op de bank en stonden Mesut Özil en Sami Khedira in de basis.

Voor nieuw elan zorgden de wijzigingen niet. Het tempo lang veel te laag, het spel was voorspelbaar en kansen waren er amper.

Zuid-Korea zette al druk op de Duitse helft en zorgde voor rust voor meer gevaar. Jung Woo-young had bijna succes met een vrije trap (doelman gegrabbel Manuel Neuer) en Son Heung-min schoot over.

Duitsland begon goed aan de tweede helft. Hyun-woo Cho redde knap bij een kopbal van Leon Goretzka en Timo Werner schoot naast.

In Jekaterinenburg kwam Zweden kort na rust op 1-0 tegen Mexico. De Duitsers moesten nu scoren om nog door te kunnen gaan. Ze zochten daarop meer de aanval, maar gaven daarbij ook veel ruimte weg, waardoor de Koreanen via counters de Duitsers enkele keren lieten bibberen.

Het spel van Duitsland werd er maar niet beter op, al kregen ze wel kleine kansjes.

In de bloedstollende slotfase miste Mats Hummels een grote kans, waarna Kim Young-Gwon en Son Heung-min in de extra tijd de laatste Duitse hoop de grond inboorden.

Eindstand groep F

Land Duels-punten Doelsaldo
1. Zweden 3-6 5-2
2. Mexico 3-6 3-4
3. Zuid-Korea 3-3 3-3
4. Duitsland 3-3 2-4

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl