Thomas Müller treurt na de sensationele uitschakeling
NOS Voetbal

Kicker: alles moet onder de loep, ook bondscoach Löw

De kritiek van de Duitse media is niet mals na de verrassende uitschakeling van de nationale ploeg op het wereldkampioenschap. Het toonaangevende voetbaltijdschrift Kicker meent dat alles en iedereen moet worden geëvalueerd. "Alles moet onder de loep, ook bondscoach Joachim Löw", schrijft het magazine op haar website.

De wereldkampioen van 2014 stelde woensdag opnieuw zwaar teleur in weer een andere formatie. Löw maakte dit keer geen plaats vrij voor Thomas Müller. Hij koos voor Leon Goretzka en liet Mesut Özil, Sami Khedira en Mats Hummels ook terugkeren in zijn elftal.

De wijzigingen leverden niet het gewenste resultaat op. Duitsland verloor van Zuid-Korea en moet nu de koffers pakken. De Duitse voetbalploeg overleefde voor het eerst de groepsfase van het WK niet. De ploeg eindigde op de mondiale eindronde in Rusland met drie punten onderaan in groep F.

'Ook niet meer verdiend'

De Duitse boulevardkrant Bild is vooral realistisch. "Meer dan dit hebben we ook niet meer verdiend", meent de krant. Om vervolgens bij de gebruikelijke rapportcijfers te schrijven "cijfers kunnen deze uitschakeling niet omschrijven".

Teleurstelling bij Duitse supporter in Rusland

Ook kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung is hard in zijn oordeel. "Na het wonder tegen Zweden volgde na de 2-0 tegen Zuid-Korea de harde realiteit: de wereldkampioen zwaait af, omdat het de klasse niet meer heeft".

"De Duitsers zijn dit toernooi met de uitstraling van een wereldkampioen ingegaan, maar was op het veld niet bij machte dit met daden te ondersteunen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl