AFP
NOS NieuwsAangepast

Trump dreigt met heffingen op auto's uit Europa

De Amerikaanse president Donald Trump ziet de Europese auto-industrie als volgend doelwit in het handelsconflict met de Europese Unie.

In een tweet reageerde Trump op de importheffingen op Amerikaanse producten, die de EU eerder vandaag liet ingaan. De hogere tarieven op onder meer cranberrysap en spijkerbroeken waren een antwoord op Amerikaanse heffingen op staal en aluminium.

'Europa moet inbinden'

Niet alleen de EU is het doelwit van de staal- en aluminiumheffingen, ook China, Mexico en Canada worden er door getroffen. De VS gaf hiermee het startschot voor de internationale handelsruzie.

''Als de Europese tarieven en barrières niet snel worden afgebroken en verwijderd, zullen we heffingen van 20 procent opleggen op al hun auto's die naar de VS komen'', zei Trump.

Trump sprak eerder al over mogelijke importheffingen van 25 procent op Europese auto's.

Zorgwekkend

Ondernemersorganisatie VNO-NCW vindt de tweet van de Amerikaanse president zorgwekkend. "Zeker voor de vele Nederlandse toeleveranciers van de automotive sector", zegt Hans de Boer, voorzitter van de ondernemersorganisatie. "Dit soort acties kennen alleen maar verliezers: consumenten, ondernemingen en landen zijn uiteindelijk allemaal slechter af."

Ook Duitse automakers zullen niet blij zijn met Trump zijn besluit. De VS zijn voor hen een belangrijke exportmarkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl