Melania bij terugkeer in Washington
NOS NieuwsAangepast

Verbazing over Melania Trumps kledingkeuze bij grensbezoek

Het verrassingsbezoek van Melania Trump aan een omstreden detentiecentrum in Texas wordt overschaduwd door haar kledingkeuze bij de trip. Amerikaanse journalisten verbazen zich over de tekst die de first lady op haar jas had.

"I really don't care. Do U?" stond er in grote witte letters op het olijfgroene jasje dat Melania droeg. "Het kan mij echt niks schelen, jou wel?" Een opmerkelijke tekst, vooral omdat er in heel Amerika de afgelopen dagen veel kritiek was op het nieuwe beleid van president Trump om migrantengezinnen uit elkaar te halen. Onder grote druk draaide hij het besluit terug.

"Een onfortuinlijke kledingkeuze", vindt een CNN-verslaggever. "Het is niet duidelijk hoe het Witte Huis dit heeft kunnen missen", schrijft een BBC-correspondent. "Als ze dit zonder te denken heeft aangetrokken, is het behoorlijk toondoof."

"Het is maar een jasje", verzucht een woordvoerder van de first lady. "Er is geen geheime boodschap. Ik hoop dat de media na dit belangrijke bezoek niet alleen aandacht hebben voor haar kleding."

Volgens haar echtgenoot maakte Melania een verwijzing naar de media zelf. "Ze weet hoe oneerlijk die zijn, en het kan haar niks meer schelen."

Het is niet de eerste keer dat de kledingkeuze van de first lady het nieuws haalt. Vorig jaar was er commentaar op het feit dat ze in stilettohakken het rampgebied na een orkaan bezocht.

Ook viel het fashionista's op dat Melania koos voor een 'pussy-bow' juist op het moment dat haar man onder vuur lag vanwege vrouwonvriendelijke opmerkingen.

Het bezoek aan het detentiecentrum kwam een dag nadat president Trump zijn handtekening had gezet onder een decreet dat migrantengezinnen bij elkaar houdt. Zijn zerotolerancebeleid dat ten aanzien van illegale migranten wordt gevoerd, heeft tot veel ophef geleid. Beelden van huilende kinderen die van hun ouders worden gescheiden, zorgden binnen en buiten de VS voor verontwaardiging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl