1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Emotionele Lopetegui beleeft week van uitersten

Lopetegui: gisteren was de meest trieste dag sinds het overlijden van mijn moeder

Julen Lopetegui had eigenlijk vrijdagavond langs de lijn moeten staan als bondscoach van Spanje, in het WK-duel met Portugal. In plaats daarvan werd hij vanavond gepresenteerd als nieuwe trainer van Real Madrid.

Lopetegui werd woensdag ontslagen door de Spaanse voetbalbond, die de melding van de overstap zo kort voor het WK niet kon waarderen. Voorzitter Luis Rubiales zou pas vijf minuten voor publicatie zijn ingelicht.

Bovendien verlengde hij recentelijk zijn contract als bondscoach nog tot de zomer van 2020. Dat bleek niets waard.

"Gisteren was de meest trieste dag in mijn leven sinds het overlijden van mijn moeder, maar vandaag is de meest gelukkige", zei een emotionele Lopetegui tijdens zijn eerste publieke optreden.

Uiteraard kreeg hij vragen op zich afgevuurd van de aanwezige Spaanse pers. Lopetegui hield zich op de vlakte. "Als Spanjaard voel ik mij verbonden met het nationale team en ik ben ervan overtuigd dat ze een goed WK zullen spelen."

"Real Madrid en ik hebben geprobeerd om transparant te zijn. Ik ben altijd loyaal geweest richting de bond, daar bestaat geen twijfel over. Als iemand dat anders interpreteert, dan is het zo. Maar we zijn professioneel en eerlijk te werk gegaan."

Real Madrid-president Florentino Pérez haalde op de persconferentie nog uit naar de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales, die Lopetegui de laan uitstuurde. "Er was geen enkele reden om hem te ontslaan. We waren vrij om te onderhandelen. Rubiales bezit zijn coaches niet. Die manier van denken bestaat niet meer."

Hiddink: moeilijk om een van beste clubs ter wereld te weerstaan

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl