Michael van Praag ANP

KNVB stemt uit loyaliteit op Marokko voor WK 2026

tijd van publicatie Aangepast

De KNVB stemt woensdag voor Marokko als plaats van handeling van het WK voetbal in 2026. Dat heeft bondsvoorzitter Michael van Praag in Moskou bekendgemaakt.

De leden van de wereldvoetbalbond FIFA kiezen woensdag in Moskou de locatie voor 2026. Marokko neemt het op tegen het gecombineerde bid van de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

"We voelen ons verbonden met Afrika en Marokko'', zegt Van Praag, die samen met secretaris-generaal Gijs de Jong de KNVB vertegenwoordigt tijdens het 68ste FIFA Congres.

Dankbaarheid

Van Praag: "We willen iets terugdoen voor al het mooie wat Afrika en Marokko ons Nederlandse voetbal in de afgelopen jaren gebracht hebben. We tonen hiermee dankbaarheid voor wat Mike Obiku, Nwankwo Kanu, Kalusha Bwalya, Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Ibrahim Afellay en alle andere spelers met Afrikaanse roots in ons voetbal hebben laten zien."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We willen loyaal zijn richting de Marokkaanse gemeenschap'

De Jong vult aan: "We kiezen hiermee ook voor loyaliteit aan een belangrijk deel van onze Nederlandse samenleving, namelijk aan de in Marokko wortelende gemeenschap. Die loyaliteit is een logisch gevolg van het streven van de KNVB naar diversiteit op alle fronten in onze samenleving. We zien het daarom naast een sportieve ook als een morele verplichting om voor Marokko te stemmen."

STER Reclame