Geert Wilders in Londen op weg naar de demonstratie
NOS NieuwsAangepast

Wilders spreekt duizenden betogers toe in Londen

In Londen zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren voor de vrijlating van de anti-islamactivist Tommy Robinson. De organisatie zegt dat er zeker 20.000 mensen naar het centrum van de Britse hoofdstad zijn gekomen.

Bij de manifestatie waren verschillende sprekers, onder wie Geert Wilders en Filip Dewinter van het Vlaams Belang. In zijn toespraak pleitte de PVV-leider voor de vrijlating van Robinson. "Weet je hoe wij de Britse bevrijders in de Tweede Wereldoorlog noemden? Tommy's, en jullie regering heeft een Tommy vastgezet."

Wilders had ook nog een boodschap voor Theresa May, Mark Rutte, Angela Merkel en Emmanuel Macron:

Wilders spreekt betogers toe in Londen

Wilders werd in Londen beveiligd door tientallen agenten van de Metropolitan Police. Na afloop bedankte hij ze op Twitter:

Robinson kreeg onlangs dertien maanden cel omdat hij als burgerjournalist opnamen had gemaakt bij een rechtbank, waar een zedenzaak bezig was waarbij 29 Brits-Pakistaanse mannen verdachten waren. De activist werd opgepakt wegens verstoring van de openbare orde en opruiing.

Britse media mochten van de rechter aanvankelijk niet publiceren over de veroordeling van Robinson. Dat leidde tot veel kritiek binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk, waarna het verbod werd opgeheven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl