Tom Dumoulin tijdens de eerste editie van de Hammer Series
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

De Hammer Series werden vorig jaar in Limburg geïntroduceerd: een nieuwe wielerwedstrijd met drie verschillende disciplines. Vandaag begint de tweede editie van het evenement en daar is de NOS live bij.

Om 17.00 uur beginnen Tom Dumoulin en de andere deelnemers in Vaals aan de klimwedstrijd. Die is rechtstreeks te zien op NOS.nl met commentaar van Joris van den Berg. Zaterdag is rond Sittard de sprintwedstrijd en zondag is daar ook de achtervolging waarmee de Hammer Series wordt beëindigd.

Ziyech en El Ahmadi

Naast de Hammer Series is er ook aandacht voor het Marokkaans voetbalelftal, dat zich in Genève voorbereidt op het WK. De oefenwedstrijd van de ploeg, met onderen anderen Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi, eindigde donderdagavond tegen Oekraïne in een teleurstellende 0-0.

Hakim Ziyech tijdens het oefenduel van Marokko

Dat zag ook verslaggever Joep Schreuder die ter plekke is voor een reportage. Die is te zien in het sportgedeelte van Nieuwsuur (vanaf 22.40 uur op NPO 2) en op NOS.nl.

Behalve Ajacied Ziyech en Feyenoorder El Ahmadi behoren ook Sofyan Amrabat (eveneens Feyenoord), oud-PSV'er Nordin Amrabat en de in Amsterdam geboren Mbark Boussoufa tot de Marokkaanse WK-selectie.

Roland Garros

In Parijs gaat Roland Garros de zesde dag in. Onder anderen Novak Djokovic, Alexander Zverev en Dominic Thiem komen vandaag in actie voor een plaats in de vierde ronde.

De uitzendingen van vrijdag 1 juni

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.30 uur WK Magazine NPO 1
17.00 uur Hammer Series: klimwedstrijd NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl