Hakim Ziyech in duel met Mykola Matvyenko

Ziyech verzuimt Marokko langs Oekraïne te schieten

In een bij vlagen onvriendelijke oefeninterland is WK-ganger Marokko tegen Oekraïne op 0-0 blijven steken, ondanks enkele kansen voor Hakim Ziyech.

De vedette van Ajax, die aast op een zomerse transfer, kreeg in het Zwitserse Genève voor rust twee mogelijkheden. Eerst stuitte hij op doelman Andrij Pjatov en later trof hij via Pjatov de paal.

In de tweede helft raakten de gemoederen even verhit na een overtreding van ex-PSV'er Oleksandr Zintsjenko op Mbark Boussoufa, maar de rust keerde snel weer terug.

Ziyech had in de slotfase de winnende treffer op zijn schoen, maar opnieuw bleek Pjatov een te groot obstakel.

Naast Ziyech en Boussoufa begonnen ook Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Nordin Amrabat (oud-PSV) in de basis bij Marokko. Feyenoorder Sofyan Amrabat viel vlak voor tijd in.

"De organisatie stond goed, alleen konden we er voorin meer uit halen door te scoren", reageerde El Ahmadi na afloop. "Ik denk dat we voor de eerste wedstrijd richting het WK wel tevreden kunnen zijn."

De Marokkanen oefenen nog tegen Slowakije en Estland en komen op het WK in de groepsfase Iran, Portugal en Spanje tegen.

Senegal

Een andere WK-ganger, Senegal, blameerde zich met een 0-0 gelijkspel tegen Luxemburg.

Sterspeler Sadio Mané, zaterdag namens Liverpool nog actief in de finale van de Champions League, bekeek het treffen vanaf de tribune.