Rafael Nadal in zijn partij tegen Guido Pella
NOS SportAangepast

Nadal simpel door, Thiem verlost zichzelf van Griekse kwelgeest

Rafael Nadal heeft zonder noemenswaardige problemen de derde ronde bereikt van Roland Garros. In zijn tweederondepartij kende hij weinig moeite met de Argentijn Guido Pella, de nummer 64 van de wereld. Na iets meer dan twee uur had de als eerste geplaatste Spanjaard, die in Parijs op jacht gaat naar zijn elfde titel, de drie benodigde sets binnen: 6-2, 6-1, 6-1.

Pella verloor op gravel twee ATP-finales maar won wel twaalf challenger-toernooien. Tegen Nadal kwam hij echter tekort.

Nadal, die in de eerste ronde tegen de Italiaan Simone Bolelli aanzienlijk meer games afstond (6-4, 6-3, 7-6), speelt in de derde ronde tegen Richard Gasquet. De als 27ste geplaatste Fransman was in vier sets te sterk voor de Tunesiër Malek Jaziri: 6-2, 3-6, 6-3, 6-0.

Dominic Thiem

Ook Dominic Thiem wist in Parijs een plek in de derde ronde veilig te stellen. De als zevende geplaatste Oostenrijker wees de talentvolle Griek Stefanos Tsitsipas met 6-2, 2-6, 6-4, 6-4 terug.

Thiem geldt in Parijs ook als titelkandidaat. Hij haalde de afgelopen twee jaar de halve finales en was afgelopen twee jaar eveneens de enige speler die erin slaagde om op gravel van Nadal te winnen.

Ontsnapt

De 19-jarige Tsitsipas gunde Thiem begin deze maand bij het graveltoernooi in Barcelona slechts vijf games. En ook nu had Thiem het moeilijk. In de derde set ontsnapte hij bij 2-3 aan een break door bij 0-30 vier punten op rij te maken.

Tsitsipas was er duidelijk door van slag en gaf de set uit handen. Door de invallende duisternis werd het duel woensdag afgebroken. Na de hervatting op donderdag deed Thiem alles goed. Hij serveerde vlekkeloos en legde de Griek met zijn fantastische enkelhandige backhand zijn wil op.

Stefanos Tsitsipas

Del Potro en Fognini winnen ook in drie sets

Juan Martín Del Potro, in 2009 goed voor een plaats in de halve eindstrijd, versloeg Julien Benneteau. De Argentijn won met 6-4, 6-3, 6-2 van de Fransman, die in 2014 met Édouard Roger-Vasselin de titel pakte in het herendubbelspel en nu bezig is aan zijn laatste Roland Garros.

De 36-jarige Benneteau stopt aan het einde van dit seizoen. Hij kwam zestien keer in actie in Parijs en beleefde in 2006 zijn hoogtepunt toen hij de kwartfinales haalde.

De Italiaan Fabio Fognini, die al zijn ATP-titels (zeven stuks) op gravel veroverde, had het donderdag ook makkelijk. Hij klopte de Zweed Elias Ymer met 6-4, 6-3, 6-2.

Cilic door, Shapovalov onderuit

Marin Cilic, de nummer drie van de plaatsingslijst, haalde ten koste van Hubert Hurkacz de derde ronde. De Kroaat versloeg de Poolse qualifier met 6-2, 6-2, 6-7 (3), 7-5.

Voor publiekstrekker Denis Shapovalov viel het doek. De 19-jarige Canadees verloor met 7-5, 6-7, 5-7, 4-6 van de Duitser Maximilian Marterer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl