Justin Kluivert ANP

Justin Kluivert heeft zijn stilzwijgen doorbroken. Maandenlang dribbelde de Ajacied handig om vragen over zijn contract en een mogelijk vertrek heen, maar donderdagavond kwam dan toch de bevestiging die Ajax-fans vreesden: Kluivert gaat zijn tot medio 2019 lopende verbintenis niet verlengen, zegt hij in de Volkskrant.

De 19-jarige buitenspeler twijfelt aan de intenties van de club, die graag ziet dat hij bijtekent. "Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen", stelt Kluivert in het gesprek met de krant. "Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd."

Geld speelt volgens Kluivert geen rol, hoewel hij vreemd opkeek van de aanbieding die Ajax hem aan het begin van afgelopen seizoen deed. De Amsterdammers baseerden zich daarbij op de status die de jonge aanvaller toen had: reserve achter Amin Younes. Kluivert: "Ik speel al mijn hele leven bij Ajax, ze hadden kunnen weten waar mijn potentie ligt."

Mino Raiola ANP

Mino Raiola, Kluiverts zaakwaarnemer, besloot vervolgens te wachten en de onderhandelingen kwamen muurvast te zitten. Kluivert bleef herhalen dat hij graag wilde blijven, maar een akkoord bleef uit. Algemeen directeur Edwin van der Sar weet dat aan Raiola die zijn cliënt "naar de uitgang duwde".

Kluivert: "Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld."

"Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader. Mijn moeder staat achter elke keuze die ik maak."

STER reclame