NOS NieuwsAangepast

Mishandelde Praagse ober na drie weken uit het ziekenhuis

De ober die in Praag werd mishandeld door een groep Nederlandse toeristen is na bijna drie weken ontslagen uit het ziekenhuis. De 35-jarige man liep ernstige verwondingen op aan zijn hoofd, waaronder een hersenbloeding en een oogwond. Zijn kaak was op drie plaatsen gebroken.

De Nederlanders raakten slaags met de ober toen ze op het terras van zijn restaurant hun zelf meegebrachte drank wilden opdrinken. Beelden van het incident veroorzaakten veel opschudding:

Nederlanders molesteren ober in Praag

Miroslav is gisteren thuisgekomen, zegt zijn vriend Jiri Brych in Tsjechische media. Volgende week zal hij zijn verhaal doen voor een kleine groep journalisten. Brych was de enige die hem mocht bezoeken toen hij op de intensive care lag.

Lange revalidatie

"Hij is thuis en heeft wat gewandeld, maar het is nog veel te vroeg om te zeggen wanneer hij weer aan het werk kan." Volgens Brych is Miroslav twee dagen in een coma gehouden en geleidelijk weer bij bewustzijn gebracht. Hij was al snel buiten levensgevaar. Zijn revalidatie zal nog een tijd duren.

De ober, die vanaf zijn vijftiende in de horeca werkt, heeft nog niet met de politie gesproken. "Hij moet eerst genezen, dat heeft prioriteit," zei Brych.

Drie Nederlanders hebben voorwaardelijke straffen gekregen en mogen het land vijf jaar niet meer in. Twee andere zitten nog vast in Tsjechië. Zij worden beschuldigd van zware mishandeling en kunnen tot tien jaar cel krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl