EPA
NOS NieuwsAangepast

'Drie mishandelaars Praag veroordeeld en Tsjechië uit gezet'

Drie van de vijf Nederlandse mannen die in Tsjechië zijn opgepakt vanwege het mishandelen van een ober in Praag hebben een voorwaardelijke straf gekregen en ze moeten het land verlaten. Dat melden Tsjechische media. Twee mannen zitten nog steeds vast.

Afgelopen weekend werden zeven Nederlandse mannen op het vliegveld opgepakt voor de mishandeling. Twee van hen zijn inmiddels vrijgelaten. De twee mannen die nog vastzitten, kunnen maximaal 10 jaar cel krijgen. Zij zouden spijt hebben betuigd en de ober financieel willen compenseren.

De drie die nu zijn veroordeeld mogen de komende vijf jaar Tsjechië niet meer in. Ze hebben acht maanden voorwaardelijk gekregen en moeten het land binnen vijf dagen verlaten. Ze vertrokken door de achterdeur van het gerechtsgebouw en wilden geen commentaar geven.

De ruzie in Praag ontstond toen de mannen op het terras van een restaurant hun eigen meegebrachte drank wilden nuttigen. De ober raakte bij de mishandeling zwaargewond. Hij moest in het ziekenhuis worden geopereerd aan zijn verwondingen.

Premier Rutte vindt het gedrag van de Nederlandse mannen "walgelijk". Hij zei zich te schamen voor ons land. Minister Blok van Buitenlandse Zaken liet zich vanochtend in soortgelijke zin uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl