NOS

Goedemorgen! Wat gaat Trump doen met de Iran-deal? En in Portugal begint vanavond het Eurovisie Songfestival met de eerste halve finale.

De zon schijnt vandaag nog altijd volop. Het wordt op veel plaatsen 24 tot 28 graden. Op de Wadden is het een paar graden koeler. De zuidoostenwind is matig. Aan de kust kan later een zeewind opsteken.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Om 20.00 uur Nederlandse tijd maakt president Trump bekend of hij zich terugtrekt uit de nucleaire deal met Iran. De afgelopen dagen hebben Europese bondgenoten geprobeerd om hem daarvan af te houden.
  • In Portugal zijn ze er helemaal klaar voor: vanavond begint het Eurovisie Songfestival met de eerste halve finale. Nog niet met Nederland: Waylon is donderdag aan de beurt, in de tweede halve finale. Zaterdag is dan de finale.
  • En de civiele procedure start waarmee het Openbaar Ministerie probeert om motorclub Satudarah te verbieden. Bekijk hieronder waar de zaak over gaat:
In één minuut: dreigt het einde van Satudarah?

Wat heb je gemist?

In het proces over de treinkaping bij De Punt in 1977 hebben zich drie nieuwe getuigen gemeld. Het gaat om voormalige officieren, schrijft de Volkskrant. Volgens de oud-officieren kregen militairen die de gekaapte trein moesten bestormen de opdracht om de Molukse kapers niet gevangen te nemen, maar dood te schieten. Een anonieme oud-marinier verklaarde dit vorig jaar ook al.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Het had een leuke middag moeten worden, maar het eindigde in tranen. Pippa (3) vond de show van K3 in Eindhoven zo eng dat ze de zaal vroegtijdig verliet. Haar moeder wil haar geld terug. "Ik vind het heel erg dat dit haar zo bang heeft gemaakt", zegt moeder Ilse Wasser tegen Omroep Brabant. Een van de karakters, de griezelige 'mottige mot', maakte het kind zo bang dat ze er nachtmerries van kreeg.

Hele fijne dag!

STER reclame