1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Van der Sar ziet Kluivert vertrekken, Huntelaar tekent bij

Ajax houdt er sterk rekening mee dat Justin Kluivert deze zomer vertrekt. "We zijn nu tien maanden aan het praten. We zijn er ook wel een beetje klaar mee", zei algemeen directeur Edwin van der Sar bij het programma Rondo van Ziggo Sport.

Ajax wil het contract van Kluivert, dat nog een jaar loopt, graag verlengen, maar de club is er nog niet in geslaagd overeenstemming te bereiken met de 19-jarige buitenspeler.

"Hij is lastig te behouden", erkende Van der Sar. "Zijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) duwt hem richting de uitgang. Dat is heel jammer, want het is niet onze bedoeling dat spelers van achttien of negentien jaar de club verlaten. Dat is niet de filosofie van Ajax."

Kluivert liet zondag zelf - net als vorige week - nog niets los over zijn toekomst. "Ik weet niet of ik mijn laatste wedstrijd bij Ajax al heb gespeeld. Ja, ik heb mijn keuze al wel een beetje gemaakt. Maar het komt allemaal wel in de komende weken."

Huntelaar blijft

Klaas-Jan Huntelaar is daarentegen ook volgend seizoen te bewonderen in de eredivisie. Hij zet naar eigen zeggen binnenkort zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract bij Ajax.

Pro Shots
Klaas Jan Huntelaar

De 34-jarige spits startte dit seizoen als back-up, maar knokte zich in de basis ten koste van Kasper Dolberg. Omdat de Deen vervolgens lang geblesseerd was, stond Huntelaar de gehele tweede seizoenshelft in de punt van de aanval. In 28 eredivisiewedstrijden kwam hij tot 13 goals.

De Ligt

Of de routinier navolging krijgt van Matthijs de Ligt valt te bezien. De aanvoerder hulde zich na de 2-1 zege op bezoek bij Excelsior in nevelen over zijn toekomst.

"Ik ben erg gelukkig bij Ajax. Het aanvoerderschap is ook een mooi iets", leek De Ligt de Ajax-fans gerust te stellen. Om dat vervolgens weer teniet te doen: "We zullen wel kijken wat er gebeurt."

Van der Sar benadrukte dat Ajax alles in het werk zal stellen De Ligt wel te behouden. "Hij is een fantastische speler. We moeten een goed elftal hebben om kampioen te worden en Europees te presteren. Als we al onze aankomende talenten laten gaan, houden we zelf geen elftal over."

Pro Shots
Matthijs de Ligt (midden) met Justin Kluivert

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl