Hakim Ziyech
NOS VoetbalAangepast

Ziyech staat op in 'afscheidsduel', ook Dolberg valt op bij Ajax

Ajax heeft een turbulent seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning bij Excelsior. Het was een duel om des keizers baard, want de Amsterdammers waren al zeker van de tweede plaats en Excelsior van lijfsbehoud.

Hakim Ziyech toonde in zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Ajax ("Ik heb weinig meer te zoeken in Nederland", zei hij eerder deze week) nog maar eens zijn klasse door bij beide doelpunten betrokken te zijn.

Ziyech en zijn 'vertrekwens'

Na de wedstrijd hield hij zijn kaken over een eventuele transfer stijf op elkaar. "Ik heb mijn vertrekwens bij Ajax kenbaar gemaakt en na het WK neem ik een beslissing. Daar wil ik het bij laten. Ik ben blij dat het seizoen erop zit."

Ziyech komt pas na WK terug op 'vertrekwens' bij Ajax

Ziyech gaf op bezoek bij Excelsior bij de 1-1 de assist op Justin Kluivert en Kasper Dolberg maakte er 2-1 van door een penalty te benutten die de Marokkaans international had versierd.

Haalt Dolberg het WK?

Dolberg kreeg speeltijd om zijn kansen op een plek in de WK-selectie van Denemarken te vergroten, maar is dat gelukt? "Ik heb er niet om gevraagd, maar natuurlijk was het belangrijk dat ik meedeed. Het is niet honderd procent zeker dat ik naar het WK ga."

  • Pro Shots
    Kasper Dolberg benut de penalty
  • Pro Shots
    Hakim Ziyech zoekt Justin Kluivert op na de 1-1
  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt en Kostas Lamprou in discussie na de eigen goal van eerstgenoemde

Ajax speelde met nog meer verrassende namen in de basis en klaarde de klus in wandeltempo. Azor Matusiwa debuteerde en Erik ten Hag had ook plek ingeruimd voor Kostas Lamprou en Noussair Mazraoui.

Het duel begon voor Ajax in mineur: Matthijs de Ligt maakte in de twintigste minuut een eigen doelpunt. In de blessuretijd kreeg Ziyech nog een open kans om zelf te scoren, maar hij miste.

Ten Hag wil 'romp van elftal intact houden'

Na het drama rond Abdelhak Nouri werd Ajax dit seizoen vroeg uitgeschakeld in Europa en de beker, trainer Marcel Keizer werd ontslagen, ook Dennis Bergkamp vertrok en er was opnieuw geen landstitel. Ondanks alles hoopt Ten Hag dat de groep bij elkaar blijft.

Ziyech wil weg en De Ligt en Kluivert zijn in trek. "Tuurlijk, er zullen vast een of twee spelers vertrekken, maar we willen de romp van het elftal intact houden. En als er speler vertrekken, zullen we daar adequaat op reageren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl