Hakim Ziyech na het duel met VVV Venlo
NOS VoetbalAangepast

Ziyech: ik heb weinig meer te zoeken in Nederland

Hakim Ziyech acht de kans dat hij ook volgend seizoen bij Ajax speelt nihil. In een interview met het AD zegt hij dat hij vrij weinig meer te zoeken heeft in Nederland.

"Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Op een gegeven moment is het tijd om te gaan. Natuurlijk heb ik ook mindere wedstrijden gespeeld, maar ik voel gewoon dat ik een trigger nodig heb in een andere omgeving", aldus de middenvelder in de krant.

Contract

Ziyech heeft nog een doorlopend contract bij de Amsterdammers, maar verwacht dat dat geen problemen oplevert. "Daar zie ik het niet fout gaan. Toen ik hier kwam heb ik al gezegd dat ik na twee jaar eventueel verder wilde kijken. Ik heb daar nu ook met Marc (Overmars, technisch directeur, red.) over gesproken. Als alles klopt voor Ajax en voor mij dan zie ik het niet stuklopen", aldus de Marokkaans international.

Toekomst Ziyech blijft ongewis: de tijd zal het leren

Ziyech stapte in de zomer van 2016 over van FC Twente naar Ajax. In Amsterdam ontstond een haat-liefdeverhouding met de eigen fans. Zo is hij vaak bekritiseerd door de eigen aanhang om vervolgens ook weer op handen te worden gedragen.

Vorige week, na de wedstrijd tegen AZ, werd hij door de supporters uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar.

Na afloop van dat duel wilde Ziyech, over wiens vertrek al langer is gespeculeerd, nog niets zeggen over zijn toekomst. "De tijd zal het leren. Daar moet je het mee doen", zei hij.

Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt, Speler en Talent van het Jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl